martes, 10 de abril de 2012

Coaching Per Menjar Millor

TEXT D'ARIADNA BOADA
LA VANGUARDIA

L’EMPRESA ENE PERSONALITZA LES DIETES PERQUÈ SIGUIN SALUDABLES

Després d’acabar estudis de nutrició humana i dietética, tres companyes de clase, Neus Zanuy, Emi López i Elena Juez van veure l’oportunitat de crear un negoci entorn de la nutrició pesonalitzada. “Vam fer un estudi de mercat i vam veure que aquí no hi havia cap servei com aquest. Va ser així com ens vam posar en marxa”, expliquen. Van reunir 50.000 euros, el febrer del 2011 van constituir l’empresa i la tardor pasada van començar a caminar.
“La nostra intenció és oferir una combinació de salut alimentària i plaer culinari. En funció d’un estudi sobre les necessitats nutricionals de cada persona, dissenyem el pla alimentari que ha de seguir, considerant l’etapa de la vida en què es trova o si té algún tipus de malaltia o al·lergia”, expliquen.
Les tres emprenedores, amb experiencia en el sector farmacèutic, mèdic i gastronòmic respectivament, asseguren que Ene (www.enenutricio.es) va més enllà de fer l’estudi nutricional o si els hàbits d’alimentació són saludables o no. “Els nostres serveis inclouen el disseny del menú personalitzat per a cada persona, cursos i tallers formatius de dietética i nutrició. A més, a través d’un coach oferim un servei d’educació nutricional per millorar l’estat físic, psíquic i nutricional”, enumera Emi López.
El seu públic és tan ampli com la tipología de les persones. Des d’esportistes que es preparen per participar en una triatló, celíacs, pares que no saben què és el més saludable per al berenar dels nens o “damnificats de dietes miraculoses”. “També van al nostre estudi moltes persones que volen assegurar-se que la dieta que segueixen és correcta”, explica López. “Si arriba el cas, acompanyem el client al mercat a comprar o fins i tot al restaurant a l’hora d’escollir el menú”, afegeix.
La seva convicció i compromís amb la nutrició passa perquè sigui “cómoda, que no sigui un esforç seguir una dieta”, indica Neus Zanuy. Així doncs, elles també s’encarreguen de cuinar-los –ho fa Ibicum del grup Mercès, i elles supervisen el menjar diàriament- i servir-los a domicili. “Són menús sans i alhora permeten gaudir del menjar”, asegura Zanuy, que a més és cuinera professional.
Malgrat que en moltes ocasions els clients no hi van per un tema estètic, asseguren que “molts s’aprimen amb només canviar d’hàbits i adoptar una dieta més saludable”. Amb seu al barri de Sant Gervasi, ara Ene està en fase de llançament i també sisiten empreses, escoles, geriàtrics o hospitals. Segons Neus Zanuy, el primer any tenen prevista una facturació de 150.000 euros i crèixer fins als 300.000 el segon any.

*     *     *

Hay dos cosas en la vida, que si me pudiera permirtir, serían: una, acceder a un servicio como este; y dos, un entrenador personal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario